Čestné uznání za účast v soutěži JU Innovation

Prof. Samková a doc. Dadáková převzaly z rukou prof. Jirouška, rektora Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, a doc. Berce, prorektora pro vědu a výzkum Čestné uznání za účast v soutěži JU Innovation za období 2020–2021 za inovaci „Obohacený jogurt se zvýšeným obsahem proteinu a s rostlinnými antioxidanty“. Výrobek vznikl ve spolupráci Katedry potravinářských biotechnologií a kvality produktů a Katedry aplikované chemie. Na vývoji tohoto produktu se podílel tým obou kateder a mlékárenská společnost AGRO-LA, spol. s r.o.

Receptura výrobku je chráněna užitným vzorem a v současné době se jedná o jeho komercionalizaci s využitím služeb Kanceláře transferu technologií.


OBOHACENÝ JOGURT SE ZVÝŠENÝM OBSAHEM PROTEINŮ A S ROSTLINNÝMI ANTIOXIDANTY

  • Původci: Ing. Hedvika Bártová, doc. Ing. Eva Samková, Ph.D., doc. Ing. Eva Dadáková, Ph.D., Ing. Jan Bedrníček, Ph.D., Ing. Karolína Hálová, Ing. Kristina Hradilová, doc. MVDr. Lucie Hasoňová, Ph.D., Bc. Simona Honesová, Ing. Hana Leherová
  • ODV: udělený UV 39486 (17. 12. 2021)

Jedná se o jogurt se zvýšeným obsahem bílkovin a s přídavkem ovocné složky bohaté na rostlinné antioxidanty, zejména vitamin C a anthokyany, které inaktivují volné radikály a napomáhají omezování tzv. civilizačních onemocnění. Tato inovace získala v roce 2022 1. cenu Potravinářské komory ČR v rámci již 3. ročníku soutěže v kategorii Studenti pro kvalitu potravin. 

Fotogalerie

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Studentská 1668, 370 05 České Budějovice Tel.+420 387 772 427 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Studentská 1668, 370 05
České Budějovice
Tel.+420 387 772 427 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. www.fzt.jcu.cz

© 2021-2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies