Skip to main content

Katedra aplikované chemie

Pro studenty

Bakalářské a diplomové práce

Návrhy témat bakalářských a diplomových prací vypisovaných v AR 2024/25

Bakalářské práce

doc. Ing. Eva Dadáková, Ph.D.

  • Ovocné výrobky vhodné pro fortifikaci potravinářských výrobků
  • Netradiční zdroje vitamínu C
  • Vlastní téma z oblasti chemie a analýzy přírodních a biologicky aktivních látek

    doc. RNDr. Jan Šíma, Ph.D.

    • Vybrané esenciální prvky v plodnicích méně běžných druhů hub rostoucích v ČR
    • Vybrané rizikové prvky v plodnicích méně běžných druhů hub rostoucích v ČR

    Mgr. Martin Šeda, Ph.D.

    • Rubidium v houbách: odkud přišlo a proč jej houby kumulují?

    Ing. Kateřina Matějková, Ph.D.

    • Vliv tvaru zrajícího sýru na tvorbu biogenních aminů

    prof. Ing. Roman Kubec, Ph.D.

    • Využití česnekovitých rostlin jako zdroje biopesticidů
    • Senzorické změny probíhající během zpracování česneku
    Diplomové práce

    prof. Ing. Roman Kubec, Ph.D. 

    • Changes of organoleptic properties during garlic processing (for MFA)

    Ing. Kateřina Matějková, Ph.D.

    • Vliv tvaru zrajícího sýru na tvorbu biogenních aminů

    doc. RNDr. Jan Šíma, Ph.D.

    • Vybrané esenciální prvky v plodnicích méně běžných druhů hub rostoucích v ČR
    • Vybrané rizikové prvky v plodnicích méně běžných druhů hub rostoucích v ČR

    doc. Ing. Eva Dadáková, Ph.D.

    • Ovocné výrobky vhodné pro fortifikaci potravinářských výrobků
    • Netradiční zdroje vitamínu C
    • Vlastní téma z oblasti chemie a analýzy přírodních a biologicky aktivních látek

      Praxe