Katedra potravinářských biotechnologií
a kvality zemědělských produktů
Spolupráce s praxí
Vybrané přednášky odborníků z praxe na katedře
- Ing. Jaromír Obst; FIMEX, s.r.o.
- zařízení a stroje v masném průmyslu;
- Ing. Vladimír Kron, Ph.D.; Trouw Nutrition Biofaktory, s.r.o.
- bioaktivní látky v potravinách;
- Ing. Josef Baláš, Ph.D.; Chr. Hansen Czech Republic, s.r.o.
- fermentační procesy při výrobě masných výrobků;
- Ing. Jiří Weberschinke, CSc.; MILCOM a.s.
- aseptické balení produktů; inovační procesy v mlékárenském a obalovém průmyslu;
- Ing. Jiří Kopáček, CSc.; ČMSM
- situace v mlékárenství v ČR, EU a ve světě; mléko a mléčné výrobky – součást zdravé výživy; Česká republika – země sýrů;
- Ing. Jana Koubová, Ph.D.; SZPI
- dozorové orgány – povinnosti a úkoly SZPI;
- MVDr. Markéta Kopečná, Ph.D.; Městská veterinární správa v Praze
- veterinární dozor nad potravinami živočišného původu;
- Ing. Vladimír Čejna, Ph.D.; Savencia Fromage & Dairy, a.s.
- možnosti a trendy při balení mléčných výrobků, aktuální trendy sýrařské gastronomie; historie a současnost tvarohových dezertů;
- Ing. Ondřej Málek, Ph.D.; Schaumann ČR, s.r.o.
- problematika bioplynových stanic;
- Ing. Jiří Kuník, Ph.D.; Schaumann ČR, s.r.o.
- vliv krmení na mléčnou produkci;
- MVDr. Eva Cipínová; KVS pro Jihočeský kraj
- vliv provozní hygieny na kvalitu výrobku;
- Ing. Jan Teplý; Madeta, a.s.
- mléčné výrobky a jejich marketingová podpora;
- MVDr. Jiří Hlaváček; SVS ČR
- evropské a národní legislativní předpisy v oblasti prvovýroby mléka;
Spolupráce s praxí
- Ing. Karel Tůma (hloh peřenoklanný – zpracování a obsah aktivních látek);
- Kamír, s.r.o. (zrání hovězího masa, systém HACCP);
- Marta Tůmová (zpracování drůbeže, systém HACCP);
- Štěpán Netík (zpracování hovězího masa, systém HACCP);
- MAUZ-výroba, s.r.o. (zpracování masa, výroba masných výrobků, systém HACCP);
- PEKAŘSTVÍ NODES, spol. s r.o. (obohacování pekařských výrobků antioxidanty);
- Farma Kunclův mlýn (změny masa při dlouhodobém skladování a optimalizace výrobního postupu zrání);
- ON TOP TRADE s.r.o. (sledování změn sušeného ovoce s cílem získat podklady pro nastavení doby trvanlivosti výrobku);
- Dr. Pekař – Resolution s.r.o. (bezlepkové pečivo se zvýšeným zdravotním benefitem);
- Rybářství Třeboň Hld. a.s., Blatenská ryba, a.s., Rybníkářství Pohořelice, a.s. Rybářské sdružení ČR (poradenství v oblasti zpracování ryb);
- Jaroslav Auský; Mlékárna Mláka (obohacování mléčných výrobků antioxidanty);
- spolupráce s vybranými zemědělskými podniky (ZOD Blata Sedlec, ZD Přeštěnice, Agro Vodňany, Agriprod Hluboká nad Vltavou, Agropodnik Košetice, Agro Měřín, Jakubka Chotýčany, Sedmička Rychnov);
- spolupráce s vybranými zpracovatelskými podniky (Lacrum Velké Meziříčí);
- spolupráce s firmami zajišťujícími služby v zemědělství (Českomoravská společnost chovatelů, Stáje Štětice, Schaumann ČR);
- Státní veterinární správa ČR, Státní zemědělská a potravinářská inspekce;
Spolupráce s jinými univerzitami
- Mongolian University of Life Sciences, Department of Livestock production and monitoring and inspection, School of Animal Science and Biotechnology, Mongolsko;
- Slovenská polnohospodarska univerzita v Nitre, Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Slovensko;
- Süleyman Demirel University, Fisheries Faculty, Isparta, Turecko;
- The Hebrew University of Jerusalem, Faculty of Agriculture, Food and Environment, Rehovot, Izrael;
- University of Agriculture and Forestry, Hue University, Faculty of Animal Science and Veterinary Medicine, Vietnam;
- University of Buenos Aires, School of Agriculture, Argentina;
- University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Timisoara, Rumunsko;
- University Of Warmia and Mazury in Olsztyn, Poland;
- Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta, Brno;
- Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, Zlín;
- Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, Fakulta veterinární hygieny a ekologie, Brno;