Katedra potravinářských biotechnologií
a kvality zemědělských produktů

Spolupráce s praxí

Vybrané přednášky odborníků z praxe na katedře

  • Ing. Jaromír Obst; FIMEX, s.r.o.
    • zařízení a stroje v masném průmyslu;
  • Ing. Vladimír Kron, Ph.D.; Trouw Nutrition Biofaktory, s.r.o.
    • bioaktivní látky v potravinách;
  • Ing. Josef Baláš, Ph.D.; Chr. Hansen Czech Republic, s.r.o.
    • fermentační procesy při výrobě masných výrobků;
  • Ing. Jiří Weberschinke, CSc.; MILCOM a.s.
    • aseptické balení produktů; inovační procesy v mlékárenském a obalovém průmyslu;
  • Ing. Jiří Kopáček, CSc.; ČMSM
    • situace v mlékárenství v ČR, EU a ve světě; mléko a mléčné výrobky – součást zdravé výživy; Česká republika – země sýrů;
  • Ing. Jana Koubová, Ph.D.; SZPI
    • dozorové orgány – povinnosti a úkoly SZPI;
  • MVDr. Markéta Kopečná, Ph.D.; Městská veterinární správa v Praze
    • veterinární dozor nad potravinami živočišného původu;
  • Ing. Vladimír Čejna, Ph.D.; Savencia Fromage & Dairy, a.s.
    • možnosti a trendy při balení mléčných výrobků, aktuální trendy sýrařské gastronomie; historie a současnost tvarohových dezertů;
  • Ing. Ondřej Málek, Ph.D.; Schaumann ČR, s.r.o.
    • problematika bioplynových stanic;
  • Ing. Jiří Kuník, Ph.D.; Schaumann ČR, s.r.o.
    • vliv krmení na mléčnou produkci;
  • MVDr. Eva Cipínová; KVS pro Jihočeský kraj
    • vliv provozní hygieny na kvalitu výrobku;
  • Ing. Jan Teplý; Madeta, a.s.
    • mléčné výrobky a jejich marketingová podpora;
  • MVDr. Jiří Hlaváček; SVS ČR
    • evropské a národní legislativní předpisy v oblasti prvovýroby mléka;

Spolupráce s praxí

  • Ing. Karel Tůma (hloh peřenoklanný – zpracování a obsah aktivních látek);
  • Kamír, s.r.o. (zrání hovězího masa, systém HACCP);
  • Marta Tůmová (zpracování drůbeže, systém HACCP);
  • Štěpán Netík (zpracování hovězího masa, systém HACCP);
  • MAUZ-výroba, s.r.o. (zpracování masa, výroba masných výrobků, systém HACCP);
  • PEKAŘSTVÍ NODES, spol. s r.o. (obohacování pekařských výrobků antioxidanty);
  • Farma Kunclův mlýn (změny masa při dlouhodobém skladování a optimalizace výrobního postupu zrání);
  • ON TOP TRADE s.r.o. (sledování změn sušeného ovoce s cílem získat podklady pro nastavení doby trvanlivosti výrobku);
  • Dr. Pekař – Resolution s.r.o. (bezlepkové pečivo se zvýšeným zdravotním benefitem);
  • Rybářství Třeboň Hld. a.s., Blatenská ryba, a.s., Rybníkářství Pohořelice, a.s. Rybářské sdružení ČR (poradenství v oblasti zpracování ryb);
  • Jaroslav Auský; Mlékárna Mláka (obohacování mléčných výrobků antioxidanty);
  • spolupráce s vybranými zemědělskými podniky (ZOD Blata Sedlec, ZD Přeštěnice, Agro Vodňany, Agriprod Hluboká nad Vltavou, Agropodnik Košetice, Agro Měřín, Jakubka Chotýčany, Sedmička Rychnov);
  • spolupráce s vybranými zpracovatelskými podniky (Lacrum Velké Meziříčí);
  • spolupráce s firmami zajišťujícími služby v zemědělství (Českomoravská společnost chovatelů, Stáje Štětice, Schaumann ČR);
  • Státní veterinární správa ČR, Státní zemědělská a potravinářská inspekce;

Spolupráce s jinými univerzitami

  • Mongolian University of Life Sciences, Department of Livestock production and monitoring and inspection, School of Animal Science and Biotechnology, Mongolsko;
  • Slovenská polnohospodarska univerzita v Nitre, Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov, Slovensko;
  • Süleyman Demirel University, Fisheries Faculty, Isparta, Turecko;
  • The Hebrew University of Jerusalem, Faculty of Agriculture, Food and Environment, Rehovot, Izrael;
  • University of Agriculture and Forestry, Hue University, Faculty of Animal Science and Veterinary Medicine, Vietnam;
  • University of Buenos Aires, School of Agriculture, Argentina;
  • University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine, Timisoara, Rumunsko;
  • University Of Warmia and Mazury in Olsztyn, Poland;
  • Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta, Brno;
  • Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická, Zlín;
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, Fakulta veterinární hygieny a ekologie, Brno;

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Studentská 1668, 370 05 České Budějovice Tel.+420 387 772 427 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Studentská 1668, 370 05
České Budějovice
Tel.+420 387 772 427 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. www.fzt.jcu.cz

© 2021-2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies