O události
Akce představí tradiční i moderní způsoby zpracování včelích produktů v domácích podmínkách. Účastníci se během hodinového setkání seznámí s možnostmi využití medu a vosku nejen v potravinářství, ale také v domácí kosmetice a při výrobě drobných dárků. V úvodní části bude krátké povídání o původu, vlastnostech a kvalitě včelích produktů, včetně doporučení, jak poznat pravý med a jak vosk zpracovávat bezpečně.
Praktická část nabídne výrobu tří jednoduchých produktů – včelího loje na rty, svíčky ze včelího vosku a přírodního mýdla s medem. Účastníci si vše vyzkoušejí pod vedením lektorky a své výrobky si odnesou domů. Akce je určena pro širokou veřejnost, včetně začátečníků, a nevyžaduje žádné předchozí zkušenosti. Cílem je ukázat, že práce s včelími produkty je snadná, příjemná a má široké možnosti využití v každodenním životě.
Registrace přes e-mail
Lektor: Irena Hoštičková
Irena Hoštičková je odborná asistentka a vedoucí Katedry biologických disciplín na Fakultě zemědělské a technologické Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Profesně se zaměřuje mimo jiné na ekologii opylovatelů, včelařství a biologii rostlin. Jako včelařka, biotechnoložka a matka se zajímá o domácí výrobu čehokoliv od pečiva přes mýdlo až k pivu, či sýrům.
Program a další informace najdete zde: https://www.tydenvzdelavani.cz/patek2025