Konference Minoritní olejniny – význam, pěstování a využití

Fakulta zemědělská a technologická
Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích
pořádá ve spolupráci s:
Agritec Plant Research, s.r.o.
HEMP PRODUCTION CZ, s.r.o.
Masarykova univerzita, Středoevropský technologický institut
Vysoká škola chemicko-technologická, Fakulta potravinářské a biochemické technologie
konferenci
Minoritní olejniny – význam, pěstování a využití
v rámci řešení výzkumného projektu Ministerstva zemědělství QK 1910302
KDE?
- Posluchárna Z1, budova ZR (přízemí), Na Sádkách 1780, Fakulta zemědělská a technologická, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, 370 05 České Budějovice
KDY?
- 18. 10. 2023, 9.30–16.00h
TEMATICKÉ OKRUHY
- Pěstování minoritních olejnin a kvalita semen
- Zpracování semen a výlisků na olej a bílkovinné produkty
- Kvalita bílkovinných produktů semen olejnin a jejich využití
Organizační informace
- konečný termín pro registraci a zaslání příspěvku v českém, slovenském, nebo anglickém jazyce je 4.10.2023 na mail: stupkova@jcu.cz
- recenzované příspěvky budou vydány on-line v pdf sborníku
- prezentace v českém/slovenském jazyce formou přednášky nebo posteru
- vložné se neplatí
- šablona příspěvku ČJ verze / AJ verze
- registrační formulář
Vědecký výbor
- doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
- Ing. Marie Bjelková, Ph.D.
- prof. Ing. Vladimír Filip, CSc.
- doc. Ing. Jan Kyselka, Ph.D.
- doc. Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
- prof. RNDr. Zbyněk Zdráhal, Dr.
Program konference
- 09.00–09.30
- Prezence účastníků
- 09.00–09.50
- Zahájení: Přivítání hostů a úvodní slovo děkana FZT JU
- 09.50–10.50
- 1. blok příspěvků zaměřený na pěstování minoritních olejnin a ovlivnění kvality semen pěstitelskými faktory
- 09.50–10.10
- Bjelková M.: Výnosové parametry olejného lnu, konopí setého a ostropestřce mariánského ovlivněné povětrnostními podmínkami
- 10.10–10.30
- Jarošová M. a kol.: Porovnání výnosu, chemického složení a antioxidačního potenciálu u experimentálně pěstovaných odrůd lnu setého olejného (Linum usitatissimum L.)
- 10.30–10.50
- Rychlá A., Vrbovský V.: Morfologické, biologické a kvalitativní parametry genových zdrojů minoritních olejnin
- 10.50–11.10
- Přestávka na kávu a občerstvení
- 11.10–12.50
- 2. blok příspěvků zaměřený na zpracování semen a výlisků na olej a bílkovinné produkty
- 11.10–11.30
- Filip V.: Faktory ovlivňující výslednou kvalitu rostlinných olejů
- 11.30–11.50
- Kyselka J.: Vliv technologického zpracování minoritních olejnin na obsah biologicky aktivních látek
- 11.50–12.10
- Bártová V. a kol.: Produkty se zvýšeným obsahem proteinu a antioxidační aktivity připravené z výlisků ostropestřce mariánského (Silybum marianum L. Gaertner)
- 12.10–12.30
- Kaválek M.: Produkce výlisků, jako možné vstupní suroviny pro výrobu bílkovinných koncentrátů
- 12.30–12.50
- Říha V., Krejčová Z.: Zpracování semen konopí setého (Cannabis sativa L.) ve společnosti HEMP PRODUCTION CZ, s.r.o.
- 13.00–14.15
- Oběd ve fakultním pivovaru
- 14.20–15.40
- 3. blok příspěvků zaměřený na kvalitu bílkovinných produktů semen olejnin a jejich využití
- 14.20–14.40
- Zdráhal Z. a kol.: Proteomika olejnatých semen a jejich výlisků
- 14.40–15.00
- Lorenc F. a kol.: Využití přírodních antioxidantů v pekařských výrobcích
- 15.00–15.20
- Janoušek Honesová S. a kol.: Senzorická přijatelnost jogurtů s přídavkem lněné mouky: pilotní studie
- 15.20–15.40
- Jůzl M. a kol.: Hodnocení vybraných jakostních parametrů masných výrobků s využitím výlisků vlašských ořechů
- 15.40–16.00
- Diskuse a závěr
Přečteno 1251x