• Úvod
  • Fakulta
  • Aktuálně
  • Konference Minoritní olejniny – význam, pěstování a využití

Konference Minoritní olejniny – význam, pěstování a využití

Fakulta zemědělská a technologická
Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

pořádá ve spolupráci s:

Agritec Plant Research, s.r.o.
HEMP PRODUCTION CZ, s.r.o.
Masarykova univerzita, Středoevropský technologický institut
Vysoká škola chemicko-technologická, Fakulta potravinářské a biochemické technologie

 konferenci

Minoritní olejniny – význam, pěstování a využití

v rámci řešení výzkumného projektu Ministerstva zemědělství QK 1910302

 

KDE?

  • Posluchárna Z1, budova ZR (přízemí), Na Sádkách 1780, Fakulta zemědělská a technologická, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, 370 05 České Budějovice

KDY?

  • 18. 10. 2023, 9.30–16.00h

TEMATICKÉ OKRUHY

  • Pěstování minoritních olejnin a kvalita semen
  • Zpracování semen a výlisků na olej a bílkovinné produkty
  • Kvalita bílkovinných produktů semen olejnin a jejich využití

Organizační informace

  • konečný termín pro registraci a zaslání příspěvku v českém, slovenském, nebo anglickém jazyce je 4.10.2023 na mail: stupkova@jcu.cz
  • recenzované příspěvky budou vydány on-line v pdf sborníku
  • prezentace v českém/slovenském jazyce formou přednášky nebo posteru
  • vložné se neplatí
  • šablona příspěvku ČJ verze / AJ verze
  • registrační formulář

Vědecký výbor

  • doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.
  • Ing. Marie Bjelková, Ph.D.
  • prof. Ing. Vladimír Filip, CSc.
  • doc. Ing. Jan Kyselka, Ph.D.
  • doc. Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
  • prof. RNDr. Zbyněk Zdráhal, Dr.

 Program konference

  • 09.00–09.30
    • Prezence účastníků
  • 09.00–09.50
    • Zahájení: Přivítání hostů a úvodní slovo děkana FZT JU
  • 09.50–10.50
    • 1. blok příspěvků zaměřený na pěstování minoritních olejnin a ovlivnění kvality semen pěstitelskými faktory
  • 09.50–10.10
    • Bjelková M.: Výnosové parametry olejného lnu, konopí setého a ostropestřce mariánského ovlivněné povětrnostními podmínkami
  • 10.10–10.30
    • Jarošová M. a kol.: Porovnání výnosu, chemického složení a antioxidačního potenciálu u experimentálně pěstovaných odrůd lnu setého olejného (Linum usitatissimum L.)
  • 10.30–10.50
    • Rychlá A., Vrbovský V.: Morfologické, biologické a kvalitativní parametry genových zdrojů minoritních olejnin
  • 10.50–11.10
    • Přestávka na kávu a občerstvení
  • 11.10–12.50
    • 2. blok příspěvků zaměřený na zpracování semen a výlisků na olej a bílkovinné produkty
  • 11.10–11.30
    • Filip V.: Faktory ovlivňující výslednou kvalitu rostlinných olejů
  • 11.30–11.50
    • Kyselka J.: Vliv technologického zpracování minoritních olejnin na obsah biologicky aktivních látek
  • 11.50–12.10
    • Bártová V. a kol.: Produkty se zvýšeným obsahem proteinu a antioxidační aktivity připravené z výlisků ostropestřce mariánského (Silybum marianum L. Gaertner)
  • 12.10–12.30
    • Kaválek M.: Produkce výlisků, jako možné vstupní suroviny pro výrobu bílkovinných koncentrátů
  • 12.30–12.50
    • Říha V., Krejčová Z.: Zpracování semen konopí setého (Cannabis sativa L.) ve společnosti HEMP PRODUCTION CZ, s.r.o.
  • 13.00–14.15
    • Oběd ve fakultním pivovaru
  • 14.20–15.40
    • 3. blok příspěvků zaměřený na kvalitu bílkovinných produktů semen olejnin a jejich využití
  • 14.20–14.40
    • Zdráhal Z. a kol.: Proteomika olejnatých semen a jejich výlisků
  • 14.40–15.00
    • Lorenc F. a kol.: Využití přírodních antioxidantů v pekařských výrobcích
  • 15.00–15.20
    • Janoušek Honesová S. a kol.: Senzorická přijatelnost jogurtů s přídavkem lněné mouky: pilotní studie
  • 15.20–15.40
    • Jůzl M. a kol.: Hodnocení vybraných jakostních parametrů masných výrobků s využitím výlisků vlašských ořechů
  • 15.40–16.00
    • Diskuse a závěr

Fotogalerie

Přečteno 977x

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Studentská 1668, 370 05 České Budějovice Tel.+420 387 772 427 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Studentská 1668, 370 05
České Budějovice
Tel.+420 387 772 427 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. www.fzt.jcu.cz

© 2021-2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies