nazev obor pro diplom: string(48) "Kvalita a zpracování zemědělských produktů"
nazev oboru: string(48) "Kvalita a zpracování zemědělských produktů"
nazev programu pro diplom: string(48) "Kvalita a zpracování zemědělských produktů"
nazev programu string(48) "Kvalita a zpracování zemědělských produktů"
Kvalita a zpracování zemědělských produktů
- Fakulta: Zemědělská
- Typ studia: navazující
- Doba studia: 2 roky
- Jazyk výuky: čeština
- Forma studia: prezenční
- Kód programu: N0721A370001
Popis programu
Navazující studijní program Kvalita a zpracování zemědělských produktů detailněji prohlubuje oblasti týkající se jakosti i technologie zpracování rostlinných a živočišných produktů, hygieny a nezávadnosti potravin, humánní dietetiky a inovačních postupů ve zpracovatelském průmyslu.
Absolventi tohoto programu mohou pokračovat ve studiu na FZT JU v akreditovaných doktorských studijních oborech.
Absolventi tohoto programu jsou zemědělští inženýři, disponující širokým teoretickým základem a praktickými znalostmi oboru, kteří nachází uplatnění:
Absolventi tohoto programu mohou pokračovat ve studiu na FZT JU v akreditovaných doktorských studijních oborech.
Absolventi tohoto programu jsou zemědělští inženýři, disponující širokým teoretickým základem a praktickými znalostmi oboru, kteří nachází uplatnění:
- na úrovni středních a vyšších podniků v oboru zpracování zemědělských surovin a potravin;
- v oblasti obchodu se surovinami a potravinami;
- v kontrolní a dozorové činnosti ve státní správě;
- v poradenské sféře;
- výzkumné a vývojové činnosti;
- v pedagogické činnosti.
Profil absolventa
Naučíte se:- složení jednotlivých surovin a potravin rostlinného a živočišného původu,
- ovládat metody hodnocení kvality zemědělských produktů,
- rozumět procesu zpracování zemědělských produktů od prvovýroby po prodej,
- analyzovat zdravotní nezávadnost zemědělských surovin a produktů a odstraňovat případné nedostatky.
- technolog v potravinářském průmyslu,
- inspektor v dozoru nad surovinami a potravinami,
- poradce v oblasti zpracování surovin a výroby potravin.
Přijímací řízení
Podmínkou pro přijetí ke studiu je úspěšné absolvování bakalářského studijního programu oboru zemědělského nebo jiného přírodovědně (biologicky a ekologicky) zaměřeného, a složení přijímacích zkoušek. Tematické okruhy pro písemné přijímací zkoušky jsou Kvalita rostlinných produktů a Kvalita živočišných produktů. Konkrétní podmínky přijímacího řízení jsou vždy specifikovány v opatření děkana pro příslušný akademický rok.
Něco navíc
- v předmětu Sýrařství se naučíte vyrábět vybrané sýry a dozvíte se, jak je lze obohacovat (např. o plátky zlata)
- v předmětech Výroba piva a Pivovarnické technologie se dozvíte vše ohledně výroby piva a budete pracovat se sládkem v našem minipivovaru
- exkurze do zpracovatelských a potravinářských podniků
Kontakt
Tel.: 389032618
E-mail:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Vyberte si variantu studijního programu nebo kombinaci, na kterou se chcete přihlásit.
Zemědělská fakulta