Skip to main content

Úspěch našich absolventek

Dne 17. 6. 2022 se konalo národní finále soutěže „Studenti pro kvalitu potravin“. Akci každoročně pořádá Česká technologická platforma pro potraviny v rámci Potravinářské komory České republiky. Soutěže se účastní studenti VŠCHT Praha, ČZU v Praze, MENDELU v Brně, VETUNI v Brně, UTB ve Zlíně a FZT JU se svými kvalifikačními pracemi.

Za naši fakultu se finále zúčastnili Ing. Simona Honesová a Ing. Gabriela Jarošová. Jejich práce na téma Inovace receptury jogurtu s ovocnou bází z černého bezu a černého rybízu (Ing. Honesová) a Kvalita masa daňků z faremního chovu (Ing. Jarošová) hodnotitelskou komisi, složenou ze zástupců jednotlivých vysokých škol a Potravinářské komory, zaujaly natolik, že se Ing. Simona Honesová umístila na 1. místě a Ing. Jarošová na 3. místě. Kromě diplomu získaly i nemalou finanční odměnu. Absolventky a vedoucí jejich diplomových prací (doc. Samková a dr. Jirotková) tak významně přispěly k reprezentaci Fakulty zemědělské a technologické a jejich domovské Katedry potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů

Přečteno 1256x