Fakulta
Uchazeči
Studium
Věda a výzkum
Mezinárodní spolupráce
Kontakty
Studium
Mezinárodní spolupráce
Na Mendelově univerzitě v Brně byla slavnostně pokřtěna nová kniha s názvem „Kukuřice“, kterou vytvořil široký kolektiv autorů pod vedením Ing. Jana Pazdery, Ph.D. ze společnosti KWS OSIVA, s.r.o.. Publikace na 224 stranách podrobně mapuje všechny aspekty pěstování, výživy a využití této významné plodiny. Odborný obsah je doplněn barevnými ilustracemi, grafy a tabulkami, což z knihy činí praktického průvodce nejen pro odborníky, ale i pro studenty a širší veřejnost.
Na tvorbě knihy se podílel široký kolektiv autorů, mezi nimiž nechyběl ani prof. Ing. Tomáš Lošák, Ph.D., který působí jako profesor na Katedře agroekosystémů Fakulty zemědělské a technologické JU. Pod jeho vedením byla zpracována kapitola „Zásady výživy a hnojení kukuřice seté“, která reflektuje nejnovější poznatky z oblasti agrochemie a výživy rostlin.
Publikace je dostupná také v akademické knihovně JU a může posloužit jako cenný studijní i praktický materiál.
📚 Citace: Pazdera, J. a kol. (2024): Kukuřice. KWS OSIVA, s.r.o., Pod Hradbami 2004/5, 594 01 Velké Meziříčí. 1. vyd., 224 s., ISBN: 978-80-11-05914-9