• Úvod
  • Fakulta
  • Aktuálně
  • Online konference: Budoucnost školního stravování

Online konference: Budoucnost školního stravování

Zveme vás na online konferenci

Budoucnost školního stravování aneb školní jídelna jako restaurace

Zveme vedoucí a pracovníky školních jídelen, vedení mateřských a základních škol, učitele v mateřských a základních školách, rodiče, tvůrce politik, zástupce zřizovatelů škol a další na konferenci "Budoucnost školního stravování".

Dne 24. 4. 2023 proběhne on-line konference na téma veřejného stravování. V současné době zadala vláda Ministerstvu zdravotnictví vypracování nového znění vyhlášky o školním stravování. V rámci konference, která představuje vize a možnosti školního stravování v ČR vystoupí vedle náměstka ministra zdravotnictví Václava Pláteníka i zástupci Evropské komise a zahraniční i tuzemští odborníci. Fakultu zemědělskou a technologickou Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích zastoupí docent Moudrý, který se bude v prezentaci věnovat možnostem a bariérám uplatnění lokální produkce a bioprodukce ve školním stravování. 

  • Kdy: pondělí 24. dubna 2023, od 15.00 hodin
  • Kde: online prostřednictvím aplikace ZOOM
  • Proč bych se měl/la účastnit: Ministerstvo zdravotnictví bylo pověřeno vládou vypracovat nové znění vyhlášky o školním stravování. Jak bude vypadat školní stravování v budoucnu? Jaké priority a cíle si vláda určila? Jak funguje školní stravování ve Švédsku – máme se inspirovat? Jaké zkušenosti mají školní jídelny s bufetovým výdejem obědů? Na všechny tyto otázky dostanete odpověď, pokud se přihlásíte na naši dubnovou konferenci.
  • Cena: zdarma
  • Chci se registrovat: na konferenci se registrujte vyplněním tohoto formuláře.

Program online konference

15:00–15:05 | Uvítání účastníků

  • Tom Václavík
  • Skutečně zdravá škola, z.s.

15:05–15:25 | Budoucnost školního stravování v České republice

  • Václav Pláteník
  • náměstek Ministra zdravotnictví

15:2515:40 | Co přinese připravovaný Legislativní rámec EU pro udržitelné potravinové systémy v oblasti veřejného stravování

  • Wim Debeuckelaere
  • Evropská komise, DG SANTE, Unit SANTE E.1 – Farm to Fork Strategy (v angličtině, tlumočeno do češtiny)

15:4015:55 | Hlavní překážky a příležitosti využívání kvalitních potravin z regionu školy ve školním stravování

  • Jan Moudrý
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická

15:5516:15 | Jak se stravují švédské děti

  • Ulrika Backlund
  • WWF Švédsko, projekt SchoolFood4Change (v angličtině, tlumočeno do češtiny)

16:1516:30 | Základem dobré školní restaurace je kuchař/kuchařka: Jak by měly vypadat školní jídelny podle Asociace kuchařů a cukrářů

  • Tomáš Popp

16:3016:45 | Výhody bufetového výdaje školních obědů, případová studie z Masarykovy základní školy Tanvald

  • Michal Debrecéni; Jana Duňková
  • ředitel programu Primirest; ředitelka školy

16:4517:00 | Jak si školní stravování představují pracovníci školních jídelen? Příklady z praxe

  • Romana Opršalová, vedoucí školní jídelny, Střední odborné učiliště gastronomie, U Krbu 521/45, Praha 10
  • Renata Převrátilová, vecoucí školnáí jídelny, Základní škol a mateřská škola Hvožďany

Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference

Přečteno 373x

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Studentská 1668, 370 05 České Budějovice Tel.+420 387 772 427 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Studentská 1668, 370 05
České Budějovice
Tel.+420 387 772 427 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. www.fzt.jcu.cz

© 2021-2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies