Skip to main content

Dne 26. 9. 2025 se Katedra potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů (KKZP) již popáté v řadě zúčastnila celorepublikové akce Noc vědců, jejímž cílem je přiblížit vědu a výzkum široké veřejnosti. Letošním tématem bylo Bohatství, a tak i na KZP byl připraven bohatý program. Malí i velcí návštěvníci mohli navštívit hned dvě stanoviště: „Bohatství barev“, ve kterém se mohli například dozvědět, jak nás barvy ovlivňují při výběru potravin či jakými přírodními barvivy lze nahradit, pro děti často nebezpečná, syntetická barviva, a „Bohatství chutí a vůní“, které umožnilo návštěvníkům otestovat nejen jejich nově nabyté vědomosti formou kvízu či tajenky, ale také jejich chuťové pohárky a čichové buňky. Samozřejmě nechyběla již tradiční ochutnávka domácí jogurtové zmrzliny, tentokrát s příchutí bezinek, černého rybízu a jahod.

Program pro návštěvníky připravili zaměstnanci a studentky KZP: Eva Samková, Lucie Hasoňová, Pavel Smetana, Jan Bedrníček, Eva Baldíková, Jana Rajchmanová, Tereza Janů a Lada Švecová.

Tímto děkujeme všem návštěvníkům za hojnou účast a těšíme se na viděnou i v příštím roce.

Přečteno 34x