Skip to main content

Interní projekty
GAJU

Počátek řešení 2024

  • GAJU 049/2024/ZCryptosporidium sp. lizard genotyp: kryptosporidie, která by neměla existovat

    • Ing. Veronika Zikmundová
    • 01. února 2024 až 31. ledna 2025
  • GAJU 079/2024/Z Jízdní řád Cryptosporidium mortiferum – příští stanice slepé střevo, prosíme vystupte

    • RNDr. Jana Frenclová
    • 01. února 2024 až 31. ledna 2025
  • GAJU 122/2024/Z Vliv konzumace jogurtu obohaceného o přídavek džemu z plodů drobného ovoce na vybrané biochemické parametry krve u dobrovolníků

    • Ing. Simona Janoušek Honesová
    • 01. února 2024 až 31. ledna 2025

Počátek řešení 2023

  • GAJU 048/2023/T Zvýšení mikrobiální stability a údržnosti masa pomocí antioxidantů z rostlin nebo rostlinných vedlejších materiálů

    • Ing. Kateřina Janoušková (Vladařová)
    • 01. února 2023 až 31. prosince 2024
  • GAJU 049/2023/T Ještěr hadovi hrozbou: diverzita, detekce a biologie kryptosporidií zodpovědných za úhyny v chovech plazů

    • Ing. Veronika Zikmundová
    • 01. února 2023 až 31. ledna 2024
  • GAJU 051/2023/T Činčily jako významný a přehlížený zdroj parazitů s vysokým zoonotickým potenciálem

    • Mgr. Lenka Tůmová
    • 01. února 2023 až 31. ledna 2024
  • GAJU 086/2023/T Vliv konzumace bezlepkového pečiva obohaceného pokrutinami z ostropestřce mariánského (Silybum marianum L.) na vybrané biochemické parametry krve a antioxidační status u inbredních myší

    • Mgr. Pavla Moudrá
    • 01. února 2023 až 31. ledna 2024
  • GAJU 097/2023/T Vývoj softwaru pro semiautomatizované generování anotací k datasetům vybraných druhů rostlin určeným jako základní vstup pro trénování konvolučních neuronových sítí

    • Ing. Mgr. Roman Bumbálek
    • 01. února 2023 až 31. ledna 2024

Počátek řešení 2022

  • GAJU 005/2022/Z One Health: genetické, environmentální a technologické faktory ovlivňující živočišnou produkci, kvalitu a bezpečnost potravin a zdraví zvířat a člověka

    • prof. Ing. Martin Kváč, Ph.D.
    • 01. února 2022 až 31. prosince 2024
  • GAJU 009/2022/Z Cryptosporidium sp. chipmunk genotyp I: skrytá hrozba?

    • Mgr. Lenka Tůmová
    • 01. února 2022 až 31. ledna 2023
  • GAJU 015/2022/Z Diverzita kryptosporidií hlodavců v Asii: na stopě hostitele Cryptosporidium viatorum

    • RNDr. Jana Ježková
    • 01. února 2022 až 31. ledna 2023
  • GAJU 069/2022/Z Krajina a hospodaření struktura, funkce, biodiverzita

    • doc. Ing Jakub Brom, Ph.D.
    • 01. února 2022 až 31. prosince 2024
  • GAJU 080/2022/Z Hodnocení zemědělských a potravinářských surovin z pohledu genetické diverzity a obsahu biologicky aktivních látek a stopových prvků

    • doc. Ing. Roman Kubec, Ph.D.
    • 01. února 2022 až 31. prosince 2024
  • GAJU 085/2022/Z Udržitelná a inovativní rostlinná a živočišná produkce

    • doc. Ing. Petr Konvalina, Ph.D.
    • 01. února 2022 až 31. prosince 2024
  • GAJU 092/2022/Z Exprese lytických genů bakteriofága Xe_NED111, jejich antimikrobiální aktivita a vzájemné interakce

    • Ing. Sára Brázdová
    • 01. února 2022 až 31. ledna 2023
  • GAJU 104/2022/T Vývoj systému pro rozpoznání hospodářských plodin v digitálním obrazu s využitím metod umělé inteligence

    • Ing. Miroslav Strob
    • 01. února 2022 až 31. prosince 2023

Počátek řešení 2021

  • GAJU 006/2021/Z – Tajemství excystace žaludečních a střevních parazitů rodu Cryptosporidium (kmen Apicomplexa)

    • RNDr. Jana Ježková
    • 01. února 2021 až 31. ledna 2022
  • GAJU 007/2021/Z – Zdivočelí holubi jako zdroj zoonotických parazitů rodu Cryptosporidium, Encephalitozoon a Enterocytozoon.

    • Ing. Nikola Holubová
    • 01. února 2021 až 31. ledna 2022
  • GAJU 094/2021/Z – Účinek bisfenolu S na stavbu a funkci štítné žlázy

    • Ing. Hana Macháčková
    • 01. února 2021 až 31. ledna 2022
  • GAJU 096/2021/T – Zvyšování nutriční a senzorické hodnoty u fermentovaných mléčných výrobků

    • Ing. Hedvika Bártová
    • 01. února 2021 až 31. ledna 2022

Počátek řešení 2020

  • GAJU 016/2020/Z – Synantropní hlodavci: hostitelé zoonotických a hostitelsky Specifických kryptosporidií

    • RNDr. Jana Ježková
    • 01. února 2020 až 31. ledna 2021
  • GAJU 017/2020/Z – Hostitelská specifita: komparativní genomika a transkriptomika žaludečních kryptosporidií savců

    • Mgr. Lenka Tůmová
    • 01. února 2020 až 31. prosince 2021
  • GAJU 055/2020/Z – Biologicky aktivní organosirné sloučeniny cibule

    • Mgr. Jan Opekar
    • 01. února 2020 až 31. prosince 2021

Počátek řešení 2019

  • GAJU 027/2019/Z – Nové přístupy a techniky ve šlechtění, rostlinolékařství a hodnocení kvality rostlinných produktů

    • prof. Ing. Vladislav Čurn, Ph.D.
    • 01. února 2019 až 31. prosince 2021
  • GAJU 028/2019/Z – Genetika, zdraví zvířat a biologicky a senzoricky aktivní látky jako základní předpoklad kvalitních potravin a zemědělských surovin

    • prof. Ing. Martin Kváč, Ph.D.
    • 01. února 2019 až 31. prosince 2021
  • GAJU 040/2019/Z – Ptačí vejce jako inkubátor pro pomnožení parazitů rodu Cryptosporidium: možnost překonání hostitelské a mezidruhové specifity

    • Ing. Nikola Holubová
    • 01. února 2019 až 31. prosince 2019
  • GAJU 045/2019/Z – Vliv hospodaření v krajině na ekosystémy, funkci krajiny a organismy

    • doc. Ing. Jakub Brom, Ph.D.
    • 01. února 2019 až 31. prosince 2021
  • GAJU 053/2019/Z – Využití potenciálu aktivity nespecifické lipidacylhydrolasy patatinu v mlékárenské výrobě

    • Ing. et Ing. Lenka Pecová
    • 01. února 2019 až 31. prosince 2019
  • GAJU 057/2019/T – Technologie zpracování česneku kuchyňského (Allium sativum, L.) za účelem zvýšení obsahu některých biologicky aktivních látek

    • Ing. Jan Bedrníček
    • 01. února 2019 až 31. prosince 2019
  • GAJU 059/2019/Z – Environmentálně šetrné technologie pro udržitelný rozvoj zemědělství

    • doc. Ing. Petr Konvalina, Ph.D.
    • 01. února 2019 až 31. prosince 2021

Počátek řešení 2018

  • GAJU 033/2018/Z – Možnosti izolace slizotvorných látek a proteinů z lněného semene (Linum usitatissimum L.) a studium jejich vlastností a biologických aktivit

    • Ing. Markéta Jarošová
    • 01. února 2018 až 31. prosince 2019
  • GAJU 018/2018/Z – Využití entomopatogenních hub v regulaci roztoče Rhizoglyphus robini (Acari: Acaridae) škůdce cibulové zeleniny

    • Ing. Jana Konopická
    • 01. února 2018 až 31. prosince 2019
  • GAJU 012/2018/Z – Rezistence parazitů na anthelmintika: detekce, výskyt a cílená léčba u masného skotu a ovcí

    • Ing. Nikola Havrdová
    • 01. února 2018 až 31. prosince 2019
  • GAJU 017/2018/Z – Kryptosporidie volně žijících ptáků: diverzita, biologie a možnost přenosu na hospodářská zvířata

    • Ing. Nikola Holubová
    • 01. února 2018 až 31. ledna 2019
  • GAJU 032/2018/Z – Využití odpadních produktů při pěstování a zpracování cibule kuchyňské (Allium cepa, L.) jako zdroje biologicky a technologicky cenných látek v potravinářské výrobě

    • Ing. Jan Bedrníček
    • 01. února 2018 až 31. ledna 2019

Počátek řešení 2017

  • GAJU 011/2017/Z – Loop-mediated isothermal amplification pro detekci karanténních bakterií patogenních pro rajče a papriku

    • Ing. Dagmar Stehlíková
    • 01. února 2017 až 31. prosince 2018
  • GAJU 072/2017/Z – Diverzita a koevoluce kryptosporidií parazitujících u hlodavců rodu Rattus

    • Ing. Michaela Horčičková
    • 01. února 2017 až 31. ledna 2018
  • GAJU 082/2017/Z – Prevalence, diverzita a biologie kryptosporidií parazitujících u vrubozobých

    • Ing. Nikola Holubová
    • 01. února 2017 až 31. ledna 2018
  • GAJU 083/2017/Z – Analýza vybraných socioekonomických faktorů a jejich následné dopady na vývoj zemědělské krajiny a majetkoprávní vztahy

    • Ing. Nikola Nováková
    • 01. února 2017 až 31. ledna 2018