Interní projekty
GAJU
Počátek řešení 2024
-
GAJU 049/2024/Z – Cryptosporidium sp. lizard genotyp: kryptosporidie, která by neměla existovat
- Ing. Veronika Zikmundová
- 01. února 2024 až 31. ledna 2025
-
GAJU 079/2024/Z – Jízdní řád Cryptosporidium mortiferum – příští stanice slepé střevo, prosíme vystupte
- RNDr. Jana Frenclová
- 01. února 2024 až 31. ledna 2025
-
GAJU 122/2024/Z – Vliv konzumace jogurtu obohaceného o přídavek džemu z plodů drobného ovoce na vybrané biochemické parametry krve u dobrovolníků
- Ing. Simona Janoušek Honesová
- 01. února 2024 až 31. ledna 2025

Počátek řešení 2023
-
GAJU 048/2023/T – Zvýšení mikrobiální stability a údržnosti masa pomocí antioxidantů z rostlin nebo rostlinných vedlejších materiálů
- Ing. Kateřina Janoušková (Vladařová)
- 01. února 2023 až 31. prosince 2024
-
GAJU 049/2023/T – Ještěr hadovi hrozbou: diverzita, detekce a biologie kryptosporidií zodpovědných za úhyny v chovech plazů
- Ing. Veronika Zikmundová
- 01. února 2023 až 31. ledna 2024
-
GAJU 051/2023/T – Činčily jako významný a přehlížený zdroj parazitů s vysokým zoonotickým potenciálem
- Mgr. Lenka Tůmová
- 01. února 2023 až 31. ledna 2024
-
GAJU 086/2023/T – Vliv konzumace bezlepkového pečiva obohaceného pokrutinami z ostropestřce mariánského (Silybum marianum L.) na vybrané biochemické parametry krve a antioxidační status u inbredních myší
- Mgr. Pavla Moudrá
- 01. února 2023 až 31. ledna 2024
-
GAJU 097/2023/T – Vývoj softwaru pro semiautomatizované generování anotací k datasetům vybraných druhů rostlin určeným jako základní vstup pro trénování konvolučních neuronových sítí
- Ing. Mgr. Roman Bumbálek
- 01. února 2023 až 31. ledna 2024

Počátek řešení 2022
-
GAJU 005/2022/Z – One Health: genetické, environmentální a technologické faktory ovlivňující živočišnou produkci, kvalitu a bezpečnost potravin a zdraví zvířat a člověka
- prof. Ing. Martin Kváč, Ph.D.
- 01. února 2022 až 31. prosince 2024
-
GAJU 009/2022/Z – Cryptosporidium sp. chipmunk genotyp I: skrytá hrozba?
- Mgr. Lenka Tůmová
- 01. února 2022 až 31. ledna 2023
-
GAJU 015/2022/Z – Diverzita kryptosporidií hlodavců v Asii: na stopě hostitele Cryptosporidium viatorum
- RNDr. Jana Ježková
- 01. února 2022 až 31. ledna 2023
-
GAJU 069/2022/Z – Krajina a hospodaření – struktura, funkce, biodiverzita
- doc. Ing Jakub Brom, Ph.D.
- 01. února 2022 až 31. prosince 2024
-
GAJU 080/2022/Z – Hodnocení zemědělských a potravinářských surovin z pohledu genetické diverzity a obsahu biologicky aktivních látek a stopových prvků
- doc. Ing. Roman Kubec, Ph.D.
- 01. února 2022 až 31. prosince 2024
-
GAJU 085/2022/Z – Udržitelná a inovativní rostlinná a živočišná produkce
- doc. Ing. Petr Konvalina, Ph.D.
- 01. února 2022 až 31. prosince 2024
-
GAJU 092/2022/Z – Exprese lytických genů bakteriofága Xe_NED111, jejich antimikrobiální aktivita a vzájemné interakce
- Ing. Sára Brázdová
- 01. února 2022 až 31. ledna 2023
-
GAJU 104/2022/T – Vývoj systému pro rozpoznání hospodářských plodin v digitálním obrazu s využitím metod umělé inteligence
- Ing. Miroslav Strob
- 01. února 2022 až 31. prosince 2023

Počátek řešení 2021
-
GAJU 006/2021/Z – Tajemství excystace žaludečních a střevních parazitů rodu Cryptosporidium (kmen Apicomplexa)
- RNDr. Jana Ježková
- 01. února 2021 až 31. ledna 2022
-
GAJU 007/2021/Z – Zdivočelí holubi jako zdroj zoonotických parazitů rodu Cryptosporidium, Encephalitozoon a Enterocytozoon.
- Ing. Nikola Holubová
- 01. února 2021 až 31. ledna 2022
-
GAJU 094/2021/Z – Účinek bisfenolu S na stavbu a funkci štítné žlázy
- Ing. Hana Macháčková
- 01. února 2021 až 31. ledna 2022
-
GAJU 096/2021/T – Zvyšování nutriční a senzorické hodnoty u fermentovaných mléčných výrobků
- Ing. Hedvika Bártová
- 01. února 2021 až 31. ledna 2022

Počátek řešení 2020
-
GAJU 016/2020/Z – Synantropní hlodavci: hostitelé zoonotických a hostitelsky Specifických kryptosporidií
- RNDr. Jana Ježková
- 01. února 2020 až 31. ledna 2021
-
GAJU 017/2020/Z – Hostitelská specifita: komparativní genomika a transkriptomika žaludečních kryptosporidií savců
- Mgr. Lenka Tůmová
- 01. února 2020 až 31. prosince 2021
-
GAJU 055/2020/Z – Biologicky aktivní organosirné sloučeniny cibule
- Mgr. Jan Opekar
- 01. února 2020 až 31. prosince 2021

Počátek řešení 2019
-
GAJU 027/2019/Z – Nové přístupy a techniky ve šlechtění, rostlinolékařství a hodnocení kvality rostlinných produktů
- prof. Ing. Vladislav Čurn, Ph.D.
- 01. února 2019 až 31. prosince 2021
-
GAJU 028/2019/Z – Genetika, zdraví zvířat a biologicky a senzoricky aktivní látky jako základní předpoklad kvalitních potravin a zemědělských surovin
- prof. Ing. Martin Kváč, Ph.D.
- 01. února 2019 až 31. prosince 2021
-
GAJU 040/2019/Z – Ptačí vejce jako inkubátor pro pomnožení parazitů rodu Cryptosporidium: možnost překonání hostitelské a mezidruhové specifity
- Ing. Nikola Holubová
- 01. února 2019 až 31. prosince 2019
-
GAJU 045/2019/Z – Vliv hospodaření v krajině na ekosystémy, funkci krajiny a organismy
- doc. Ing. Jakub Brom, Ph.D.
- 01. února 2019 až 31. prosince 2021
-
GAJU 053/2019/Z – Využití potenciálu aktivity nespecifické lipidacylhydrolasy patatinu v mlékárenské výrobě
- Ing. et Ing. Lenka Pecová
- 01. února 2019 až 31. prosince 2019
-
GAJU 057/2019/T – Technologie zpracování česneku kuchyňského (Allium sativum, L.) za účelem zvýšení obsahu některých biologicky aktivních látek
- Ing. Jan Bedrníček
- 01. února 2019 až 31. prosince 2019
-
GAJU 059/2019/Z – Environmentálně šetrné technologie pro udržitelný rozvoj zemědělství
- doc. Ing. Petr Konvalina, Ph.D.
- 01. února 2019 až 31. prosince 2021

Počátek řešení 2018
-
GAJU 033/2018/Z – Možnosti izolace slizotvorných látek a proteinů z lněného semene (Linum usitatissimum L.) a studium jejich vlastností a biologických aktivit
- Ing. Markéta Jarošová
- 01. února 2018 až 31. prosince 2019
-
GAJU 018/2018/Z – Využití entomopatogenních hub v regulaci roztoče Rhizoglyphus robini (Acari: Acaridae) škůdce cibulové zeleniny
- Ing. Jana Konopická
- 01. února 2018 až 31. prosince 2019
-
GAJU 012/2018/Z – Rezistence parazitů na anthelmintika: detekce, výskyt a cílená léčba u masného skotu a ovcí
- Ing. Nikola Havrdová
- 01. února 2018 až 31. prosince 2019
-
GAJU 017/2018/Z – Kryptosporidie volně žijících ptáků: diverzita, biologie a možnost přenosu na hospodářská zvířata
- Ing. Nikola Holubová
- 01. února 2018 až 31. ledna 2019
-
GAJU 032/2018/Z – Využití odpadních produktů při pěstování a zpracování cibule kuchyňské (Allium cepa, L.) jako zdroje biologicky a technologicky cenných látek v potravinářské výrobě
- Ing. Jan Bedrníček
- 01. února 2018 až 31. ledna 2019

Počátek řešení 2017
-
GAJU 011/2017/Z – Loop-mediated isothermal amplification pro detekci karanténních bakterií patogenních pro rajče a papriku
- Ing. Dagmar Stehlíková
- 01. února 2017 až 31. prosince 2018
-
GAJU 072/2017/Z – Diverzita a koevoluce kryptosporidií parazitujících u hlodavců rodu Rattus
- Ing. Michaela Horčičková
- 01. února 2017 až 31. ledna 2018
-
GAJU 082/2017/Z – Prevalence, diverzita a biologie kryptosporidií parazitujících u vrubozobých
- Ing. Nikola Holubová
- 01. února 2017 až 31. ledna 2018
-
GAJU 083/2017/Z – Analýza vybraných socioekonomických faktorů a jejich následné dopady na vývoj zemědělské krajiny a majetkoprávní vztahy
- Ing. Nikola Nováková
- 01. února 2017 až 31. ledna 2018
