Skip to main content

Make and Taste Czech Food! – Letní škola potravinářských výrob 2025

V termínu od 16. do 20. června 2025 se uskutečnila každoroční Letní škola potravinářských výrob s názvem Make and Taste Czech Food, které se zúčastnilo 15 studentů z univerzit Slovinska, Slovenska, Rumunska a Španělska. Během pěti dnů si vyzkoušeli výrobu tradičních českých potravinářských výrobků – od pařených sýrů, párků, jogurtových ovocných zmrzlin, až po vaření piva.

Studenti byli rozděleni do tří skupin a v průběhu prvních tří dnů (pondělí až středa) postupně rotovali mezi jednotlivými výrobními stanovišti.

Ve čtvrtek dopoledne se studenti zúčastnili odborné exkurze v národním pivovaru Budějovický Budvar, kde se dozvěděli zajímavosti o výrobě piva a jeho historii. Odpoledne pak navštívili historické město Český Krumlov, které je zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO.

Páteční den byl věnován závěrečnému shrnutí celé školy a senzorice. Studenti ochutnali své výrobky a hodnotili jej. Proběhla také degustace českých nealkoholických piv. Na závěr všichni účastníci obdrželi certifikát o absolvování kurzu a malý dárek.

Letní školu absolvovali studenti s nadšením a velkým zájmem. Program jim umožnil nejen získat praktické zkušenosti s výrobou potravin, ale také poznat kulturní i gastronomické bohatství České republiky.

📸 Celá fotogalerie z Letní školy potravinářských výrob

Přečteno 93x