Navazující studijní program Kvalita a zpracování zemědělských produktů detailněji prohlubuje oblasti týkající se jakosti i technologie zpracování rostlinných a živočišných produktů, hygieny a nezávadnosti potravin, humánní dietetiky a inovačních postupů ve zpracovatelském průmyslu. Absolventi tohoto programu mohou pokračovat ve studiu na FZT JU v akreditovaných doktorských studijních oborech.
Absolventi tohoto programu jsou zemědělští inženýři, disponující širokým teoretickým základem a praktickými znalostmi oboru, kteří nachází uplatnění:
na úrovni středních a vyšších podniků v oboru zpracování zemědělských surovin a potravin;
složení jednotlivých surovin a potravin rostlinného a živočišného původu,
ovládat metody hodnocení kvality zemědělských produktů,
rozumět procesu zpracování zemědělských produktů od prvovýroby po prodej,
analyzovat zdravotní nezávadnost zemědělských surovin a produktů a odstraňovat případné nedostatky.
Uplatníte se například jako:
technolog v potravinářském průmyslu,
inspektor v dozoru nad surovinami a potravinami,
poradce v oblasti zpracování surovin a výroby potravin.
Přijímací řízení
Podmínkou pro přijetí ke studiu je úspěšné absolvování bakalářského studijního programu oboru zemědělského nebo jiného přírodovědně (biologicky a ekologicky) zaměřeného, a složení přijímacích zkoušek. Tematické okruhy pro písemné přijímací zkoušky jsou Kvalita rostlinných produktů a Kvalita živočišných produktů. Konkrétní podmínky přijímacího řízení jsou vždy specifikovány v opatření děkana pro příslušný akademický rok.
Něco navíc
v předmětu Sýrařství se naučíte vyrábět vybrané sýry a dozvíte se, jak je lze obohacovat (např. o plátky zlata)
v předmětech Výroba piva a Pivovarnické technologie se dozvíte vše ohledně výroby piva a budete pracovat se sládkem v našem minipivovaru
exkurze do zpracovatelských a potravinářských podniků