Firmy v Česku si stále častěji nechávají změřit uhlíkovou stopu svých výrobků. Například velké i malé pivovary už vědí, kolik CO₂ „stojí“ produkce jejich zlatavého moku. A také jak ji upravit, aby zbytečně neplýtvaly energií. Přecházejí třeba na teplo vzniklé při kvašení piva. Jak moc je ale výpočet uhlíkové stopy přesný?
Přečtěte si více o nejenom o tématu uhlíkové stopy, ale i posuzování celého životního cyklu výrobků, služeb či technologií v LCA laboratoři na naší fakultě.
Studentská 1668, 370 05 České Budějovice Tel.+420 387 772 427 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Studentská 1668, 370 05
České Budějovice Tel.+420 387 772 427 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. www.fzt.jcu.cz
© 2021-2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies