Skip to main content

Udržitelnost potravin ve veřejných zakázkách

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR publikovalo v časopise Veřejné zakázky v praxi text Mgr. Moniky Dobrovodské, na němž se podílel docent Moudrý z FZT JU. Ten je v současné době zapojen do aktivit kolem reformy účelového stravování v ČR (člen Meziresortní pracovní skupiny STRAVA zřízené Ministerstvem zdravotnictví a předseda Tematické pracovní skupiny Uplatnění lokálních potravin ve veřejném stravování zřízené SZIF) a souběžně spolupracuje s MMR v oblasti aktivit týkajících se udržitelného stravování v rámci Národní strategie veřejného zadávání. V návaznosti na tyto činnosti také vede projekt NAZV QL24020332 Potenciál uplatnění bioprodukce a místní produkce v rámci udržitelného veřejného stravování, jehož je FZT JU koordinátorem.

Jak na nákupy udržitelných potravin z blízka a z krátkého dodavatelského řetězce do nemocnic, univerzitních menz, škol a dalších zařízení institucionálního stravování?

Na tuto otázku hledala odpovědi Monika Dobrovodská s doc. Janem Moudrým z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích v článku uveřejněném v květnovém čísle časopisu Veřejné zakázky v praxi. 

A jak tedy na to? Poměrně jednoduše ve veřejných zakázkách malého rozsahu .... a víc si můžete přečíst v samotném článku.

Odkaz na článek sdílíme s laskavým svolením redakce:


Přečteno 258x