Studenti pro kvalitu potravin

Dne 25. května 2023 se konalo fakultní kolo soutěže „Studenti pro kvalitu potravin“. Akci každoročně pořádá Česká technologická platforma pro potraviny v rámci Potravinářské komory České republiky.

Soutěže se za FZT JU zúčastnilo pět studentek:

  • Bc. Barbora Černá (Vliv techniky lovu na vybrané parametry masa),
  • Ing. Hana Kadlecová (Senzorické vlastnosti mražených krémů),
  • Petra Klimešová (Sledování změn piva plzeňského typu),
  • Bc. Jana Tůmová (Uplatnění vybraných rostlinných surovin pro přípravu biodegradabilních plastů) a
  • Bc. Lenka Uhlířová (Využití kompozitních mouk pro přípravu běžného pečiva).

Prezentace vybraných závěrečných prací studentů byly velmi zajímavé a konečné pořadí na prvních třech místech je následující:

  1. Bc. Jana Tůmová (vedoucí práce: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.);
  2. Bc. Lenka Uhlířová (vedoucí práce: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.);
  3. Bc. Barbora Černá (vedoucí práce: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.).

Všem zúčastněným patří gratulace. Studentky, které se umístily na prvním a druhém místě postupují do národního kola soutěže, kde jim přejeme hodně štěstí.

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Studentská 1668, 370 05 České Budějovice Tel.+420 387 772 427 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Studentská 1668, 370 05
České Budějovice
Tel.+420 387 772 427 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. www.fzt.jcu.cz

© 2021-2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies