Skip to main content

Student Fakulty zemědělské a technologické oceněn v celostátní soutěži "Studenti pro kvalitu potravin"

Ve středu 26. června 2025 proběhlo v sídle Potravinářské komory ČR celostátní kolo již 6. ročníku soutěže „Studenti pro kvalitu potravin“. Soutěž, organizovaná pod záštitou Potravinářské komory ČR, si klade za cíl podpořit zájem vysokoškolských studentů o problematiku kvality a bezpečnosti potravin.

Soutěže se zúčastnilo celkem 15 studentek a studentů z VŠCHT Praha, ČZU v Praze, VETUNI Brno, MENDELU v Brně a Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Fakultu zemědělskou a technologickou JU reprezentovali dva absolventi:

  • Ing. Denisa Dohnalová (studijní program Kvalita a zpracování zemědělských produktů) s prací Snack tyčinky obohacené o semenné produkty z konopí setého (vedoucí práce: doc. Ing. Jan Bárta, Ph.D.),
  • Bc. Antonín Řepa (studijní program Agropodnikání) s prací Hodnocení vybraných kvalitativních parametrů kávových zrn a připraveného kávového nápoje v závislosti na způsobu pražení (vedoucí práce: Ing. Jan Bedrníček, Ph.D.).

Bc. Antonín Řepa zaujal odbornou porotu nejen kvalitou zpracování, ale i svou prezentací a následnou diskusí, a byl proto oceněn diplomem za excelentní práci v kategorii studentů bakalářských programů.

V rámci soutěže se letos neudělovala klasické pořadí, ale byly vybrány nejlepší práce napříč kategoriemi. Úspěch Bc. Řepy v silné konkurenci je cenným úspěchem nejen pro něj, ale i pro celou fakultu. Student se chystá od října nastoupit do navazujícího kombinovaného studia, kde jistě využije cenné zkušenosti získané v rámci této soutěže.

Gratulujeme a přejeme mnoho dalších odborných i osobních úspěchů!

Přečteno 79x