Dne 1. března 2023 se na MENDELU v Brně uskutečnila XLIX. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin „Ingrovy dny 2023“, určená pro odborníky z potravinářských výrob, z dozorových orgánů zajišťujících bezpečnost potravin, z vědeckých institucí a odborných společností. Následující den, 2. března 2023, se konala doprovodná aktivita „Den s mlékem na MENDELU“ pro zájemce z odborných institucí i z řad široké veřejnosti.
Obou akcí se aktivně zúčastnili také zástupci Fakulty zemědělské a technologické (FZT). Na první jmenované akci přednesl Jan Bárta příspěvek s názvem „Zpracování výlisků olejnatých semen na bílkovinné mouky a koncentráty a jejich uplatnění v potravinářských výrobcích“, druhou konferenci zahájila Eva Samková přednáškou „Význam sýrů ve výživě“. Pro posterovou sekci navíc připravili pracovníci FZT spolu se studenty doktorského studia tři odborné příspěvky, které budou rovněž publikovány ve sborníku.