• Úvod
  • Fakulta
  • Aktuálně
  • Proč jsou kupovaná rajčata bez chuti? Trhají se nezralá a pak se na ně stříká etylen, aby zčervenala, vysvětluje odborník

Proč jsou kupovaná rajčata bez chuti? Trhají se nezralá a pak se na ně stříká etylen, aby zčervenala, vysvětluje odborník

Co se můžeme dozvědět o potravinách z etiket? Jak je to s údaji o trvanlivosti, dováženými výrobky a třeba i škodlivým koktejlem „éček“, která sama o sobě závadná nejsou, ale v různých kombinacích mohou způsobovat zdravotní problémy? O tom všem mluvil ve studiu Českého rozhlasu Pavel Smetana, vedoucí katedry potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů při Fakultě zemědělské a technologické Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Přečteno 326x

Zůstaňme v kontaktu na
sociálních sítích

Studentská 1668, 370 05 České Budějovice Tel.+420 387 772 427 | Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Studentská 1668, 370 05
České Budějovice
Tel.+420 387 772 427 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. www.fzt.jcu.cz

© 2021-2024 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Cookies