Skip to main content

Studenti pro kvalitu potravin

Dne 22. 5. 2024 se konalo fakultní kolo soutěže „Studenti pro kvalitu potravin“. Akci každoročně pořádá Česká technologická platforma pro potraviny v rámci Potravinářské komory České republiky.

Soutěže se za FZT JU zúčastnilo pět studentek:

  • Bc. Tereza Honyszová
    • téma práce: Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity,
    • vedoucí práce: Ing. Jan Bedrníček, Ph.D.
  • Bc. Vanda Hrdličková
    • téma práce: Hodnocení vybraných pekařských výrobků v závislosti na technologii výroby a receptuře,
    • vedoucí práce: Ing. Jan Bedrníček, Ph.D.
  • Bc. Tereza Janů
    • téma práce: Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů,
    • vedoucí práce: prof. Ing. Eva Samková, Ph.D.
  • Bc. Tereza Látalová
    • téma práce: Využití jedlých a léčivých hub v potravinářství,
    • vedoucí práce: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.

Prezentace vybraných závěrečných prací studentek byly velmi poutavé. Do národního kola soutěže postoupila Bc. Tereza Janů a jako náhradnice byla nominována Bc. Tereza Honyszová.

Studentkám přejeme hodně štěstí.

Přečteno 601x