Skip to main content

Republikové kolo „Studenti pro kvalitu potravin“

Dne 24. června 2024 se v sídle Potravinářské komory České republiky uskutečnilo celorepublikové kolo studentské soutěže „Studenti pro kvalitu potravin“. Soutěž, kterou každoročně pořádá Potravinářská komora, přivítala 11 talentovaných studentů a studentek z VŠCHT Praha, ČZU v Praze, VETUNI Brno, MENDELU v Brně a Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

Za Fakultu zemědělskou technologickou Jihočeské univerzity byla nominována Ing. Tereza Janů, absolventka programu „Kvalita a zpracování zemědělských produktů“. Janů zde prezentovala práci na téma „Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů“ (vedoucí prof. Ing. Eva Samková, Ph.D.) a zaujala odbornou porotu svým výzkumem i následnou diskuzí.

V letošním ročníku nebyla udělována tradiční 1.–3. místa, ale pouze Čestná uznání. Přesto se Ing. Tereza Janů se svou prací dokázala prosadit mezi oceněnými v kategorii „Studenti navazujících programů“. Tento úspěch je cennou zkušeností pro její plánované doktorské studium, které zahájí v říjnu.

Srdečně gratulujeme Ing. Tereze Janů k tomuto úspěchu a přejeme mnoho dalších úspěchů v její vědecké kariéře!

doc. Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
vedoucí katedry Katedry potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů

Přečteno 441x